Harry Longbaugh alias Sundance Kid
02.04.1867 -09.07.1904

Harry Longbaugh alias the Sundance Kid blev født i 1867 i Pennsylvania. Man kender ikke så meget til hans ungdom, men sidst I 1880’erne var han indblandet i røveri i Sundance i Wyoming, og han sad i fængsel i 18 mdr. for dette (heraf tilnavnet Sundance). Da han blev løsladt, begyndte han at arbejde som cowboy, men han blev snart anklaget for at have stjålet 80$ fra en gammel mand, men han flygtede og i december 192 deltog han i et togrøveri mod Great Northern banen ved Malta i Montana.

Den 27. juni 1897 gik the Sundance Kid og Harvey Logan i gang med at røve en bank i byen Belle Fourche i South Dakota. De blev arresteret og sad 3 mdr. i fængslet i Deadwood, hvorfra det lykkedes dem at flygte.

Den 29. august 1900 mødtes the Sundance Kid og Butch Cassidy. The Sundance Kid blev medlem af the Wild Bunch. I denne gruppe kunne man udover bandelederen Butch Cassidy finde, Ben Kilpatrick,William Carver, Laura Bullion, Elza Lay og Bob Meeks.

Bandenavnet ”the Wild Bunch” (den vilde bande) var lidt vildledende, da lederen af banden Butch Cassidy satte en ære i, at han og hans mænd ikke gjorde skade på mennesker under deres røverier. Bandemedlemmerne fik besked på at skyde på hestene, i stedet for på menneskerne. Mens lov håndhæverne jagtede banden, pralede han stolt med, at han aldrig havde dræbt en mand.

Navnet the Wild Bunch kom faktisk fra den ”vilde” måde de slyngede om sig med penge efter et vellykket røveri.

The Sundance Kid var med da Butch Cassidy, Harvey Logan og William Carver den 29. august 1900 begik togrøveri mod Union Pacific linjen i Wyoming, og da de den 19. september 1900 røvede the First National Bank i Nevada som gav et udbytte på 32.640$. Året efter røvede banden the Great Northern linjen i Montana, hvilket gav et udbytte på 65.000$.

Der skete en kraftig reducering af the Wild Bunch da George Curry blev dræbt den 17.april 1900, William Carver blev dræbt den 2. april 1901, Harvey Logan,Ben Kilpatrick og Laura Bullion var fængslet.

The Sundance Kid og Butch Cassidy kunne mærke jorden brænde under dem, så de besluttede at starte et nyt liv i Sydamerika. Den 29. februar 1902 forlod de, sammen med Etta Place, New York ombord på fragtbåden Soldier Prince. De nåede Argentina og købte et stykke jord i Chubut provinsen.

De var landmænd i næsten 4 år, før det mere spændende og indbringende desperado liv fik overtaget igen. I marts 1906 røvede de en bank i San Louis provinsen, udbyttet var 20.000$. Under røveriet blev en bankmand dræbt. De begik herefter en lang række bankrøverier i Argentina, Bolivia og i Uruguay. De vendte tilbage til Bolivia i 1909, hvorefter deres videre livsløb har dannet grund for mange rygter.

Nogle rygter siger at Butch Cassidy og the Sundance Kid blev skudt i en skudveksling med politiet i byen San Vicente, men politiet var ikke i stand til at identificere de to mænd. Andre siger at de blev dræbt under forsøg på bankrøveri i Uruguay i 1911, og nogle mener at the Sundance Kid overlevede alle episoderne og endte sine dage tilbage i Amerika, hvor han døde i Casper i Wyoming 1957.

Du kan kontakte os via vores booking på telefon 20 21 92 18 for bestilling af dit arrangement. 

 

Sundance Kid